top of page

#3 SCHAKELTOCHT

10/04/19

#4

De Gangmakers en Koplopers hebben gemerkt dat er heel wat interessante plekken en trage wegen zijn voor kinderen in Runkst. Maar veel van die plaatsen lijken eilandjes die niet met elkaar in verbinding staan. Ze gaan op pad op zoek naar schakels die belangrijke plekken met elkaar verbinden. Ze onderzoeken of ze barrières zelf kunnen overwinnen én ontdekken dat heel wat mensen hen al voor gingen en dat er meer doorsteekjes zijn dan ze hadden gedacht.

 

 

 

stapsteen3-05.jpg

We ontdekken een verborgen doorgang onder een gebouw en langs garages. Met een bordje en krijtlijnen maken we duidelijk dat dit een goede schakel is voor kinderen en grote mensen.

stapsteen3-04.jpg
stapsteen3-06.jpg

Deze speeltuin is alleen bereikbaar via trage wegen. Eigenlijk is de speeltuin zelf een beetje een trage weg.

stapsteen3-09.jpg
stapsteen3-08.jpg

Achter de Gamma komen we via een olifantenpaadje op de parking. Pal op dat plekje staat een auto geparkeerd, waardoor je de schakel niet kan zien vanaf de straat. Jammer.

stapsteen3-11.jpg

Tussen de Aldi en de sporthal lag vroeger een olifantenpad, maar die kreeg een upgrade. Je kan er heerlijk glijden van de trapleuning.

stapsteen3-13.jpg
stapsteen3-01.jpg

Als je goed kijkt, zie je dat hier vroeger een doorgang was. Maar nu moet je echt wel over al het vuilnis kruipen. Jammer dat je er niet meer door kan.

bottom of page