top of page

#1 GIDSTOCHT EN VLAGGENTOCHT


08/04/2019

 

#2

Op de eerste dag van de Gangmakers en Koplopers week laten de kinderen zien hoe goed ze hun stad kennen. Als echte gidsen - met microfoon en veel kennis ter zake! - nemen ze ons mee op pad door Runkst. Langs plekjes die zij belangrijk vinden, parkjes en een trage weg waar pipi uit de lucht valt. Onderweg komen ze wegjes en plekken tegen waar wat aan scheelt of die net uitblinken. Op die plaatsen laten we ofwel een rode vlag (voor een probleemplek) of een gouden vlag (voor een topplek) achter. Op tocht nemen we ook een trage wegen-bingo mee, zo sporen we nog meer punten op die moeten verbeteren. 

stapsteen01.jpg

In het hoofdkwartier wordt druk overlegd over welke route de kinderen willen volgen. Gelukkig komen ze allemaal met ongeveer dezelfde must see-plekjes.

stapsteen05.jpg
stapsteen06.jpg

We passeren langs de Puzzelprikkieweg. De kinderen uit de buurt vinden het een heel fijne weg om te skaten, maar de prikkeldraad langs de weg geeft voor een niet-welkom gevoel. 

stapsteen03.jpg

Onderweg interviewen we elkaar met onze dictafoon. Nena vertelt een verhaal over haar mama en de pipi die ze op een dag op haar sjaal voelde, in dit paadje. Vandaar de naam Pissteegje.

stapsteen04.jpg

Het standbeeld op het Heldenplein - het hart van Runkst - werkte als een echte mageneet op de Gangmakers en Koplopers. In 1-2-3 klommen ze er boven op. De plek kreeg een gouden vlag (omdat er soms leuke dingen te doen zijn op het plein) én een rode vlag (omdat er helemaal niets is voor kinderen). 

bottom of page