top of page

#1 GIDSTOCHT EN VLAGGENTOCHT


08/10/2018

 

#2

IMG_0796.JPG

Op de eerste dag van de Gangmakers en Koplopers week laten de kinderen zien hoe goed ze hun stad kennen. Als echte gidsen - met microfoon en veel kennis ter zake! - nemen ze ons mee op pad door Mortsel. Langs plekjes die zij belangrijk vinden, wegenwerken en een trage weg die zelfs de meester nog niet kende. Onderweg komen ze wegjes en plekken tegen waar wat aan scheelt of die net uitblinken. Op die plaatsen laten we ofwel een rode vlag (voor een probleemplek) of een gouden vlag (voor een topplek) achter. Op tocht nemen we ook een trage wegen-bingo mee, zo sporen we nog meer punten op die moeten verbeteren. 

We houden halt bij 'het pleintje'. De kinderen van in de buurt prijzen het pleintje om de goeie fietsenstalling en de groene struiken. 

Afval1.JPG

'Het bos van Tuur' is een niet gekend bosje tussen huizen en appartementen, enkele kinderen wonen in de buurt en hebben toegang tot het bosje via een poortje aan hun achtertuin. Naast een leuke, groene en verborgen plek ligt er vooral veel afval van de werkmannen uit de buurt. Dit verdient een rode vlag!

Goeie foto 1.JPG

Onderweg interviewen we de werkman van de Minervastraat
met onze dictafoon.

DSCF2926.JPG

Ondanks de werken als 'overlast' beschouwd worden, vinden sommigen het ook leuk om te crossen met de fiets over de tijdelijke trage weg. Het grind en de hobbels zijn avontuurlijk.

IMG_20181008_140938.jpg

De dieren aan het wegje naar de school krijgen een gouden vlag!

bottom of page