top of page

#6 OP PAD


02/02/18, Centrum Roeselare

 

De tijd vliegt! We zijn al aan de laatste stapsteen. Die beginnen we met een terugblik op het hele parcours dat we samen hebben afgelegd. De kinderen denken na over alles wat ze de afgelopen weken gezien, gedaan en beleefd hebben.
Ze geven hun mening over de spelletjes, het materiaal, de begeleiding en nog heel wat andere dingen. En Radio 2 kwam langs voor een interview met de klas. (Spannend!)

Daarna leggen we laatste hand aan de tocht die het Gangmakers en Koplopers-spel in Roeselare afsluit. Deze wandeling gaat langs trage wegen die we de afgelopen weken onderzocht hebben. De kinderen bepaalden tijdens de vorige stapsteen langs welke plekken het parcours loopt. Hier en daar zullen we stoppen en zal een kind een woordje uitleg geven. (Heel spannend!)

En dan is het 15u30. De spanning stijgt nog meer als de ouders, vrienden en familie van de leerlingen van juf Bouke binnen komen. We krijgen ook het gezelschap van de leerkrachten en directie van de school, de schepen en de dienst Mobiliteit van de stad Roeselare en nog meer journalisten. De groep mensen is veel groter dan we hadden gedacht. De tocht verloopt een beetje anders dan we hadden gepland en we keren sneller terug naar de school om bij lekkere hapjes en drankjes onze ervaringen te delen. En dan kijken we allemaal nog eens in de Gangmakers en Koplopers-speldoos die alle kinderen, de school en de stad cadeau kregen.

Een fijn artikel over het slot van Gangmakers en Koplopers in Roeselare kan je hier lezen.

Dit is de route die we hadden uitgestippeld.

Aan De Munt blijven we even stilstaan bij het belang van een hoekje gras, een leuke muurschildering, een plekje om even te kunnen zitten.

Bij de Winkelbinnenweg leggen de kinderen uit dat ze deze trage weg zelf op de kaart hebben gezet. Begeleider Peter legt aan de ouders uit wat Gangmakers en Koplopers is.

bottom of page