top of page

#5 INGRIJPEN


24/01/18, Centrum Roeselare

 

In deze stapsteen nemen de kinderen twee types trage wegen onder handen: trage wegen waarbij kinderen het gevoel hebben dat ze niet welkom zijn en trage wegen die als een alternatief voor drukke autowegen kunnen dienen.

Eén groep gaat aan de slag met kartonnen dozen die ze zelf bij de lokale handelaars gaan vragen. Door te bouwen met het karton, eigenen ze zich de  publieke ruimte toe die hen wel aantrekt, maar waar ze zich niet thuis voelden. De scherpe wind zorgt ervoor dat de kinderen hun toevlucht nemen in een houten constructie op de Munt.

De andere groep trekt op pad langs een lint van trage wegen die samen een veilig en rustig alternatief bieden voor de drukke Diksmuidsesteenweg. Ze maken en hangen pijltjes en schrijven krijtboodschappen op de trage weg. Op die manier maken ze van losse stukken trage weg een samenhangende verbinding. 

 

Aan het einde van de trage weg kunnen we kiezen hoe we naar het Geitenpark gaan: via de kortste weg of via de leukste weg. De kinderen maken twee pijltjes voor de Juffrouw Lamotestraat.

Een kapotte bank, een hoekje zwerfvuil: kinderen schrijven met krijt op de weg aan wat beter moet.

Terug op school tekenen ze op de speelplaats de ideale oversteekplaats tussen het Geitenpark en het parkje van de Tutjesboom.

Voor wie het nog niet wist: de Colruyt - een echte landmark voor de kinderen - is langs hier.

bottom of page