top of page

#4 INGRIJPEN


16/01/18, Centrum Roeselare

 

De trage wegen in het centrum van Roeselare willen heel graag beter worden. En de kinderen helpen hen daarbij. Uit de vorige stapstenen kwamen vier soorten trage wegen naar voor waar ze iets aan willen veranderen: (1) de smalle steegjes die ze grauw en eng vinden, (2) autovrije plekken die onbedoeld goed ingericht zijn voor kinderen, (3) trage wegen in de winkelzone waarbij kinderen het gevoel hebben dat ze niet welkom zijn en (4) trage wegen die onderbenut worden als verbinding.

Door middel van spelletjes grijpen de kinderen in en tonen ze aan wat anders en beter kan. In deze stapsteen namen de kinderen het Wortelstraatje en de omgeving van de Sint-Michielskerk spelenderwijs onder handen. Dat deden ze met borstels, verf, veel fantasie en een zelf gebouwd speelparkoers.

 

Op verkenning rond de kerk: de kinderen onderzoeken wat ze kunnen gebruiken om een avontuurlijk parcours te ontwerpen. Deze tegels schreeuwen om "de vloer is lava".

Een kleine demo van de hinkellava die ze op het pleintje bedachten.

Maar ook de kerkmuur, de fietsenstalling, de lage muurtjes en palen prikkelen de speelfantasie.

De kinderen nemen de omgeving spelenderwijs in bezit. Door hun parcours en met hun spontaan spel laten ze zien dat deze ruimte op hun maat gesneden is.

bottom of page